Školní jídelna

Email: jidelnaropice@seznam.cz

Školní jídelna při ZŠ a MŠ Ropice, přísp. organizace, Ropice č. 146 se nachází v areálu školky. Kapacita ŠJ je 150 jídel. Stravují se zde děti MŠ, PMŠ, školní personál. Děti ČMŠ se stravují na svém oddělení, děti PMŠ se také stravují na svém oddělení.

Žáci ZŠ , PZŠ, školní personál se stravují ve výdejně Základní školy Ropice č. 146.

Provoz školní jídelny /kuchyně/ je od 5.30 do 14.30 hodin

Telefon Školní jídelny

558735323

Zaměstnanci:

Murínová Monika vedoucí ŠJ

Pindorová Olga hlavní kuchařka

Flaks  Petra pomocná kuchařka

Ceny stravného:

Děti MŠ

celodenní 33,- Kč
polodenní 26,- Kč
celodenní 7 let 36,-Kč
polodenní 7 let 29,-kč

Děti ZŠ

od 7-10 let 22,- Kč
5.třída   11 let 23,- Kč

Školní personál 33,- Kč

Placení stravného:

15. v daném měsíci inkasem z účtu.

Z hygienických důvodu nerespektujeme platby v hotovosti.

Výdej obědů:

Děti MŠ 11,30 hod.
11.20-12,00 hod.

Odhlašování stravného:

Odhlašování se provádí den předem na tel. 558 735 323 nebo e-meil:jidelnaropice@seznam.cz. V nejnutnějších případech v týž den od 6,45 - 7.00 hodin na tel.č.558 735 323 . Neodhlášený oběd je možno odebrat do jídlonosiče první den nemoci dítěte a to do 11.30 hodin v jídelně MŠ.

 

Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle něho se musí každý spotřebitel dozvědět, zda se v nabízené potravině nebo pokrmu vyskytují alergeny. V jídelníčku budou alergeny označeny čísly u jednotlivých pokrmů (např. v potravině se nachází celer, v závorce bude uvedená 9).

 okrmů (např. v potravině se nachází celer, v závorce bude uvedená 9).

 

Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů:

1.     obiloviny obsahující lepek

2.     korýši a výrobky z nich

3.     vejce a výrobky z nich

4.     ryby a výrobky z nich

5.     jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6.     sójové boby (sója) a výrobky z nich

7.     mléko a výrobky z něj

8.     suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy

9.     celer a výrobky z nich

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)

13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich